Sunday, November 25, 2007



Kulturgruppen till Yi Xing!




Yi xing är känt genom historien för sin keramik. Redan för 3000 år sedan tillverkades keramik av den sandiga leran. Det är framför allt de oglaserade bruksföremålen. Man säger att de bästa tekannorna och kopparna kommer härifrån.


Vi var 24 kvinnor från Swedeladies som började morgonen tidigt med bussfärd mot Yi Xing. Färden skulle ta ca 2 timmar, den tog 3 timmar och 20 minuter, beroende på att vår busschaufför vars enda uppgift för dagen var att ta oss till Yi Xing, inte hade en aning om hur man skulle hitta till Bambuskogen vi först skulle besöka. Efter att ha frågat ett antal olika människor och irrat omkring i denna småstad med ca 1 miljon invånare kom vi fram. Kraftig försenade! Trötta, stela och hungriga tillbringade vi ca en timme i denna vackra bambuskog. När bambun svajar låter det som en svensk björkskog. Underbart!


Lunchen skulle intas på bokad restaurang, vår guide hade fixat detta. Nu uppstod förstås problem med att hitta dit också, så en färd som skulle ta "only a few minutes" tog ca en halvtimme. Och maten sen, den var inget vidare, absolut den värsta kines mat jag ätit. Fortfarande hungriga åkte vi till tekanne museet, väldigt försenade, och tittade. Vi såg också några konstnärer göra tekannor.


Väldigt mycket försenade åkte vi tillbaka till Shanghai och var inte framme förrän halv åtta på kvällen, utsvultna och trötta...
Utflykten var bra planerad, men att inte busschauffören klarade av sin uppgift för dagen gjorde att musten gick ur oss lite.


No comments: